Truus Tsuchida, masseuse

Uw Therapeute

Mijn reis in de wereld van de massage.

In 1981, op 22 jarige leeftijd woonde ik al ruim een jaar in Tokyo en ontstond de wens om naast mijn studie Japans, iets op gebied van massage te leren. Ik kwam terecht op de Namikoshi Shiatsu School waar ik 3 maanden lang 2 ochtenden per week shiatsu leerde.

Pas ruim 10 jaar later, na een periode van 8 jaar in Panama te hebben gewoond, kwam ik opnieuw in aanraking met shiatsu en volgde een cursus in het Oost-West Centrum in Rotterdam, gevolgd door een cursus voetzone-reflex massage in 1993.

Ik begon steeds meer geïnteresseerd te raken en volgde 2 jaar lang cursussen in klassieke massage en andere vormen van massage bij Yantra in Capelle aan den IJssel.
Het jaar daarop besloot ik een "officieel diploma" te verwerven en behaalde het NGS diploma sportmassage, gevolgd door een cursus haptonomische ontspanningsmassage en een cursus bindweefselmassage bij het IVS in Dordrecht.

Het werd tijd om iets met al deze opleidingen te gaan doen en in 1999 begon ik parttime in een sauna te gaan werken. Vanaf dat moment bleek al snel dat dit veel meer voldoening gaf dan mijn kantoorbaan en in 2001 koos ik helemaal voor de massagewereld.

Ik was ondertussen weer terug bij mijn eerste liefde, shiatsu en volgde 4 jaar lang een opleiding tot shiatsu-therapeut, o.a. bij Qing Bai in Amersfoort gevold door 2 jaar Medische Basiskennis. In 2001 werd ik tevens licentiehouder van TouchPro en vanaf dat moment vormden de stoelmassages een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden.

Ook bekwaamde ik mij in deze periode in Thaise Massage en de wens om in Thailand zelf meer te leren werd in de zomer van 2003 werkelijkheid. In 2008 en 2009 volgde ik opnieuw trainingen in Thailand.

Ik volgde korte cursussen energetische massage, holistic pulsing (2 modules), gezichtsverjongingsmassage en leerde werken met etherische olieën.

In 2004 kwam ik in aanraking met lomi-lomi, de Hawaiiaanse massage, die mij persoonlijk meer raakte dan elke ander opleiding die ik tot nu toe had gevolgd. In de zomer van 2005 volgde ik een training op Maui en in 2006-2007 volgde ik een 2-jarige opleiding bij Malamalomi, gevolgd door een trainingen voor gevorderden in 2008 en 2009.

In 2005 bekwaamde ik mij in Anma massage, eveneens bij Touchpro, de van oorsprong Japanse massagevorm die de basis vormt van veel ander massagetechnieken.

Vanwege mijn lange relatie met Japan en mijn Japanse echtgenoot, hebben de Japanse massagevormen Shiatsu en Anma mijn voorliefde en interesse.

Het werken met hete stenen intrigeerde mij vanaf het begin dat ik er in de sauna mee in aanraking kwam en ik was doorlopend op zoek naar meer informatie en instructie over het werken met stenen. In oktober 2006 volgde ik de opleiding "Original Body" bij LaStone in Haarlem. Het was een enorm waardevolle aanvulling, waarin ook een stukje energiewerk en het werken met in ijs gekoelde stenen aan de orde kwam.

Vanaf juni 2007 ben ik lid van de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (V.N.T.)

In 2012 heb ik een nieuwe training gevolgd in Thailand.TrueMassage is erkend door:

lid van VNT-Nederland

gecertificeerd La Stone Therapy
lid van RNBG NederlandMeer informatie:

www.vnt-nederland.nl

www.lastonetherapy.nl

www.malamalomi.nl

www.touchpro.nl

www.rbng.nl

www.shiatsu-massage.nl
www.massage.pagina.nl
www.hotstonemassageworkshop.nl
www.massage.goedbegin.nl
www.hotstonemassage.nl
www.hotstonemassage.be
www.issshiatsu.be