Truus Tsuchida, masseuse

Uw Therapeute

Mijn reis in de wereld van de massage.

In 1981, op 22 jarige leeftijd woonde ik al ruim een jaar in Tokyo en ontstond de wens om naast mijn studie Japans, iets op gebied van massage te leren. Ik kwam terecht op de Namikoshi Shiatsu School waar ik 3 maanden lang 2 ochtenden per week shiatsu leerde.

Pas ruim 10 jaar later, na een periode van 8 jaar in Panama te hebben gewoond, kwam ik opnieuw in aanraking met shiatsu en volgde een cursus in het Oost-West Centrum in Rotterdam, gevolgd door een cursus voetzone-reflex massage in 1993.

Ik begon steeds meer geïnteresseerd te raken en volgde 2 jaar lang cursussen in klassieke massage en andere vormen van massage bij Yantra in Capelle aan den IJssel.
Het jaar daarop besloot ik een "officieel diploma" te verwerven en behaalde het NGS diploma sportmassage, gevolgd door een cursus haptonomische ontspanningsmassage en een cursus bindweefselmassage bij het IVS in Dordrecht.

Het werd tijd om iets met al deze opleidingen te gaan doen en in 1999 begon ik parttime in een sauna te gaan werken. Vanaf dat moment bleek al snel dat dit veel meer voldoening gaf dan mijn kantoorbaan en in 2001 koos ik helemaal voor de massagewereld.

Ik was ondertussen weer terug bij mijn eerste liefde, shiatsu en volgde 4 jaar lang een opleiding tot shiatsu-therapeut, o.a. bij Qing Bai in Amersfoort gevold door 2 jaar Medische Basiskennis. In 2001 werd ik tevens licentiehouder van TouchPro en vanaf dat moment vormden de stoelmassages een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Tussen 2009 en 2013 volgde ik 1 à 2 x per jaar nascholingen bij de Internationale Shiatsu School in Antwerpen, o.a. Structurele Shiatsu, Zen Shiatsu, en Central Channel.

Ook bekwaamde ik mij in deze periode in Thaise Massage en de wens om in Thailand zelf meer te leren werd in de zomer van 2003 werkelijkheid. In 2008, 2009, 2012 en 2016 volgde ik opnieuw trainingen in Thailand.

Ik volgde korte cursussen energetische massage, holistic pulsing (2 modules), gezichtsverjongingsmassage en leerde werken met etherische olieën.

In 2004 kwam ik in aanraking met lomi-lomi, de Hawaiiaanse massage, die mij persoonlijk meer raakte dan elke ander opleiding die ik tot nu toe had gevolgd. In de zomer van 2005 volgde ik een training op Maui en in 2006-2007 volgde ik een 2-jarige opleiding bij Malamalomi, gevolgd door een trainingen voor gevorderden in 2008 en 2009.

In 2005 bekwaamde ik mij in Anma massage, eveneens bij Touchpro, de van oorsprong Japanse massagevorm die de basis vormt van veel ander massagetechnieken.

Vanwege mijn lange relatie met Japan en mijn Japanse echtgenoot, hebben de Japanse massagevormen Shiatsu en Anma mijn voorliefde en interesse.

Vanaf 2015 t/m 2020 volg ik de Shen Master Training bij de Shen Shiatsu Akademie van Jörg Schürpf. Dit is een intergratie van shiatsu en osteopathie.

Vanaf juni 2007 ben ik lid van de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (V.N.T.)
De Vereniging is eind 2019 gefuseerd en heet nu Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (L.V.N.T.)

Informatie over klachten vindt U op de website van L.V.N.T.
Ik ben aangesloten bij het Register voor Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijze (SCAG).

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHANDELING

De therapeut is gehouden te handelen conform de wettelijke regelgeving. De rechten en plichten van cliënt en hulpverlener zijn onder meer vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)TrueMassage is erkend door:

lid van LVNT-Nederland


lid van RBCZ Nederland

Logo Stichting Complementaire en Alternatieve GezondheidszorgMeer informatie:

www.scag.nl

www.lvnt.nl

www.malamalomi.nl

www.touchpro.nl

www.shiatsu-massage.nl

www.hotstonemassage.be

Shen Master training

Register van Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg